Klikk her for å kjøpe billetter – bestill før 1. mai til kraftig redusert pris!

604 meter over Lysefjorden finner du Preikestolen, utsiktspunktet som både CNN og Lonely Planet rangerer blant verdens mest spektakulære. Selve fotturen går du i småkupert terreng. Det er gode badevann og fine rasteplasser langs stien. Er du vant til å ferdes i ulendt landskap, når du Preikestolen på omtrent to timer. Barn og dem som ikke har særlig erfaring med å gå på tur, vil trenge lenger tid.

Vi anbefaler at du lytter til lokale råd og sjekker værmeldingen. Bruk gode sko, gjerne fjellsko, og klær tilpasset et vær som kan variere. Ta med egen mat og drikke til turen.

Fjellplatået måler cirka 25 x 25 meter, Fra gammelt av bar det navnet Hyvlatånnå (høveltanna) og var et landemerke for fjordfarende. I begynnelsen av det 20. århundre tok de første turistene turen til toppen, og Preikestolen som reisemål ble gradvis oppdaget.

Fotturen startet fra den avgiftsbelagte parkeringsplassen ved Preikestolen fjellstue. Her er det servicebygg med toaletter. Selve stien er godt merket, men det er alltid viktig å ta værforbehold og passe på å ikke starte fotturen når det er en risiko for at det blir mørkt før en vender tilbake.  

Reisealternativer

1. Preikestolbussen

Fra Stavanger ferjeterminal

Ferje fra Stavanger, buss fra Tau kai til Preikestolen fjellstue med valgfri returavgang. 

Fra Tau kai

Buss fra Tau kai til Preikestolen fjellstue med valgfri returavgang.

2. Preikestolen cruise og fottur

Her kan du oppleve Preikestolen fra fjorden, og fjorden fra Preikestolen, i en og samme turopplevelse.

Les mer og bestill billett hos Rødne: Preikestolen cruise og fottur

Ønsker du overnatting?

Preikestolen fjellstue tilbyr mat og overnatting. http://www.preikestolenfjellstue.no/